Летните рецепти и ястията с много и разнообразни зеленчуци са в миналото. Затъжихте ли се вече за тях? Ето една рецепта, с която ще можете да върнете лятното в кухнята и в чиниите на любимите хора или как да направим миш маш праз зимата.

За целта ще използвам продуктите, от които правим миш маш през латото, само че консервирани. Така вместо пресни домати ще използвам консервирани и чушките няма да са набрани от градината, ами домашно консервирани или купени готови в буркани. Сиренето си е константа – имаме си го всеки сезон. Яйцата никога не са били проблем. Стар лук – също. Аз слагам една средно голяма глава лук на миш-маша. Преди като съм си поръчвала храна за офиса ми носеха миш маш, който беше почти половината само лук. Тогава си помислих, че може би така е правилно, но май, че не е. В крайна сметка всеки да сложи толкова лук, колкото му харесва.

По отношение на подправките за зимния миш маш използвам магданоз, шарен пипер (може само с черен да го замените), червен пипер и щипка чубрица (последното може да го прескочите, ако не обичате, защото традиционно не се слага в миш маш).

Pin It

Зимен миш маш

zimen_mish_mash

От sheytanova

Публикувано на : 11/24/2012

  • Брой / порции: 3 порции

Летните рецепти и ястията с много и разнообразни зеленчуци са в миналото. …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото.
  2. Прибавят се нарязаните чушки и се запържват леко, след което се слагат и (пасираните) домати, сол и подправките.
  3. Оставя се ястието за около 2 минути на котлона, за да се посгъстят доматите, след което се прибавят яйцата и натрошеното сирене.
  4. Бърка се докато се сготви яйцето.
  5. Миш машът се сервира с допълнително сирене, поръсен с пресен магданоз или без нищо!
    Добър апетит!

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress