Замириса ми на зима! А знаете ли на какво мирише зимата? На уют, на греяно вино, на щрудел, канела, джинджър, индийско орехче… В Лидл в момента има най-страхотния микс за сладки, който можете да си представите. Съставките са „обичайните заподозрени“ – канела, звезден анасон, карамфил, анасон, индийско орехче, кориандър, джинджифил, кардамон), но съотношението им е улучено много добре за моя вкус 🙂
И така… нямах идея да започвам с Коледните сладки, но като видях сместа от подправки и се изкуших да приготвя набързо тези сладки.
Зимни сладки с бадемово брашно

От 11/09/2014
Публикувано на :Замириса ми на зима! А знаете ли на какво мирише зимата? На уют, на греяно …
Необходими продукти
- 250 грама бяло брашно
- 3 с.л. бадемово брашно
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.ч. захар
- 2 пактечета масло 250 грама
- 1 яйце
- щипка сол
- 1/2 с.л. смес от подправки за сладки (Коледни сладки, меденки)
Приготвяне
- Маслото (на стайна температура) се разбива заедно със захарта). Към тях се прибавя яйцето и се разбива до получаване на гладък крем. Постепенно се прибавя пресятото брашно с бакпулвера, като се доомесва с шпатула.
- Добавят се солта, бадемовото брашно и сместа от подправки за сладки.
- С ръце се оформя меко тесто, което се завива в стреч фолио и се оставя в хладилника да стегне около 20-30 минути.
- От тестото се оформят топчета с големина на голям орех (а по желание може и по-големи), които се нареждат в тава върху хартия за печене и се притискат леко с ръка. Между тях се оставя разстояние, за да не се слепят сладките.
- Пекат се в предварително загрята фурна докато крайчетата станат розови.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
От къде купихте бадемово брашно, че аз не мога да намиря никаде!!!
Бадемовото брашно го купих от Биомаг.