
Шпикован свински врат. Сосове за шпикован свински врат
Зима, Коледа, Месо
Няколко начина за приготвяне на сос за печено месо
Добре приготвено и изпечено месо може да се поднесе със сос като вкусно…

Супа с патешки дреболии
С месоДнес реших да направя патешка супа или по-точно супа с патешки дреболии. Ще използвам крилата, фенера, гръкляна и вътрешностите на патицата.…

Пуешко с гарам масала
МесоПуешкото месо не е широко застъпено в иднийската кухня. Навярно относително високата цена на пуешкото филе го прави не толкова популярно,…

Патешко магре със сладко от люти чушлета и царевица
С месоКакто навярно сте забелязали в момента съм на вълна рецепти с патешко месо и за последните дни приготих пълнена патица с кореноплодни,…

Патешки бутчета със зеле и ябълки в гювеч
МесоДнес ви предлагам една рецепта с любимото ми патешко в комбинация с кисело зеле. Ястието е по-различно от традиционата рецепта за патешко…

Патешко с ориз
МесоЗа приготвянето на тази класическа рецепта патешко с ориз си избирам прясна домашна патица. Измивам я добре и я нарязвам на порции. За…

Пълнена патица с кореноплодни и брюкселско зеле
МесоПатешкото месо е най-любимото ми месо. Обичам много и патешко магре, и патешки бутчета, и патешки сърца, воденички - с една дума - всичко…

Зелеви сарми с кайма и ориз
Българска, МесоЗелевите сарми са нашенско традиционно зимно ястие. За пълнеж на сармите може да се използва смляно или кълцано месо. Преди време бях…

Свински сърца с грах
МесоСвински сърца с грах е една вкусна гозба, макар, че не е толкова често поднасяна. Ако опитате да я приготвите веднъж, мисля,че ще ви хареса…