свински-сърца-с-грах

Свински сърца с грах е една вкусна гозба, макар, че не е толкова често поднасяна. Ако опитате да я приготвите веднъж, мисля,че ще ви хареса и ще повторите. Особено това важи за почитателите на дреболии. Месото от свинските сърца е с нежна, деликатна структура и много приятен вкус. Има много полезни свойства, витамини и минерали, въпреки разпространеното схващане за неговата вредност.

Необходими продукти:

4 броя свински сърца

2 моркова

1 голяма или две по-малки глави лук

1 буркан грах

1 кафена чаша консерва домати

? кафена чаша олио

сол на вкус

черен пипер

червен пипер

чубрица

1 супена лъжица препечено брашно.

Начин на приготвяне: Купувам пресни, със свеж тъмночервен цвят свински сърца. Разрязвам ги на хапки като премахвам ципите и кръвоносните съдове. Измивам ги и ги слагам в тенджера със студена вода на котлона да заврат. Изхвърлям водата и отново ги измивам. Слагам ги да се сварят, като към края слагам малко сол. Варенето продължава 1-2 часа, ако не е в тенджера под налягане. В подходящ тиган загрявам на котлона олио. Задушавам лука и почистените и нарязани на кръгчета моркови с една супена лъжица вода. Слагам малко сол. Добавям сварените хапки свински сърца. Леко се запържват и се слага буркана с грах, червения пипер и черния пипер. Налива се бульон от сварените сърца, колкото да покрие продуктите. След като покъкри на тих огън се добавят доматите и се поръсва чубрицата. Малко преди готовност се размива една супена лъжица препечено брашно с малко от бульона и се слага в яденето.

Добър апетит!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg