Наближава Никулден и ви предлагам една рецепта за африкански сом със сметана на фурна. Използвам филе от африканския сом, без кожата. Приготвя се бързо – колкото би ви отнело приготвянето на сьомга.
Вкусът на африканския сом в комбинация със сметаната и боровинките е изискан. Ако смятате, че боровинките ще са прекалено сладки за вашия вкус, можете да ги замените със стафиди например. Приготвяла съм риба със сметана и стафиди и преди – получава се чудесно.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още идеи за ястия с риба:
Африкански сом с орехи и зеленчуци на фурна
Пъстърва с майонеза и пресни картофи
Пъстърва с медено-горчична коричка и картофена салата със сомак и лук
Пъстърва с орехи и печени домати
Африкански сом със сметана и червени боровинки

От 12/04/2014
Публикувано на :Наближава Никулден и ви предлагам една рецепта за африкански сом със …
Необходими продукти
- 600 грама африкански сом филе, без кожа
- 200 мл сметана за готвене
- 2 с.л. червени боровинки
- сол на вкус
- 1 с.л. зехтин
Приготвяне
- Филетата от африкански сом се осоляват и се намазняват с малко зехтин.
- Слагат се в тавичка и се поръсват с червените боровинки, които предварително са накиснати в топла вода. След това рибата се полива със сметаната.
- Пече се в предварително загряна фурна на 180 градуса около 25-35 минути.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!