Lidl Bulgaria за пореден път обръщат внимание на блога ми и ме поканиха да сготвя нещичко за Великденския им каталог. Темата беше агнешко месо и предвид лимитираното време, което имам покрай Михаел напоследък реших, че най-бързото за приготвяне агнешко са котлетите. И затова реших да приготвя агнешки котлети със зеленчуци и цитруси.
Ето и няколко снимки от самото готвене или иначе казано (буквално) – от кухнята.
Благодарности на Лидл за предоставените снимки!
Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg
Aгнешки котлети с цитруси и зеленчуци

От 04/06/2016
Публикувано на :Lidl Bulgaria за пореден път обръщат внимание на блога ми и ме поканиха да …
Необходими продукти
- 800 грама агнешки котлети
- 1 голяма глава резене финокио
- 2 глави лук
- 3 червени чушки
- 3 зелени чушки
- 50 мл портокалов сок прясно изцеден
- 30 мл бяло вино
- 2 скилидки чесън
- 1 стрък розмарин
- 250 мл зеленчуков бульон
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 4 с.л. зехтин
Приготвяне
- Половината зехтин се загрява и в него се слагат поръсените с черен пипер котлети и чесънът. След като получат апетитна коричка, месото се вади от тигана и се осолява.
- В останалия зехтин се задушават зеленчуците, като се добавя риган и сол.
- След като зеленчуците поомекнат се връщат котлетите и се добавя виното. След като алкохолът се изпари, се прибавя портокаловият сок и се изчаква 1-2 минути сосът да се редуцира.
- Ястието се прехвърля в глинен съд, добавя се бульона и се пече около 30 минути на 180 градуса.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!