агнешко-с-критираки

Това е първият път, когато приготвям критараки. Опитвала съм в Гърция преди време, когато сме ходили по почивки. Взех критараки от гръцката седмица на Лидл – разфасовката беше 500 грама – точно необходимото количество за тази рецепта.

критараки-опаковка

Вярвам, че можете да намерите критараки и в гръцките хранителни магазини.

В рецептата използвам обезкостен агнешки бут, от който предварително бях изрязала тлъстите мазнини. Месото нарязах на едри хапки, които допълнително се свиват при топлинната обработка.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вашата-месарница

Агнешко с критараки

агнешко-с-критираки

От sheytanova Публикувано на : 04/01/2020

    Това е първият път, когато приготвям критараки. Опитвала съм в Гърция …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Обезкостеното агнепко месо се нарязва на хапки.
    2. В сгорещеното олио се слагат старият, 2 стръка пресен лук и чесънът да омекнат. Прибавят се хапките агнешко месо. Задушават се и се разбъркват регулярно.
    3. Прибавя се доматеното пюре, черния пипер, индийското орехче, канелата, солта и се разбърква. Месото се залива с вода и се готви докато е готово.
    4. Прибавя се критиракито, заедно с още малко вода. Готви се около 8-9 минути и се разбърква. При необходимост се добава още вода.1

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress