agneshko_s_marokanski_kuskus

Предлагам ви една рецепта за агнешко, която е разновидност на агнешкото по марокански с рал ел ханут, което приготвих за списание Меню преди известно време. Основната разлика е в подбора на зеленчуците. В тази рецепта за агнешко сложих освен пресен и стар лук, докато в другата рецепта добавих червена чушка и червен пипер. И в двата случая се получи много вкусно.

Агнешкото месо впрочем е навярно най-любимото ми за по-топлите месеци сега лятото. В комбинация със зеленчуците и кускуса е идеално за лятна вечеря или обяд.

Ето как да приготвите агнешкото с мароканския кускус.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Вегетарианско предястие с тиквички, гъби и марокански кус-кус

Табуле с марокански кус-кус

Агнешки котлети със спанак и сирене

Агнешки стекове със зеленчуци

Агнешка супа с коприва

Pin It

Агнешко с марокански кускус

agneshko_s_marokanski_kuskus

От sheytanova Публикувано на : 08/21/2013

  • Брой / порции: 3 порции

Предлагам ви една рецепта за агнешко, която е разновидност на агнешкото …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Агнешкото месо се нарязва на хапки, осолява се и се запържва леко в загрения зехтин.
  2. Добавят се настърганите на шайби моркови. Агнешкото и морковите се поръсват с черен пипер, лют червен пипер (по възможност със зехтин) и рас ел ханут (2 ч.л.).
  3. Разбърква се добре и продуктите се прехвърлят в глинен съд за печене (гювеч). Прибавя се нарязаният на ситно пресен лук и ястието се залива с 300 мл зеленчуков бульон.
  4. Пече се около 1 час в умерена фурна.
  5. Мароканският кус кус се разбърква с 1 ч.л. рас ел ханут (по желание прибавете повече); добавете маслото и залейте с 200 мл гореща вода. Кускусът се оставя захлупен около 15 минути, след което се с помощта на вилица се разбърква, за да бъде пухкав.
  6. Агнешкото месо се поднася върху мароканския кускус.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    2 отговори
    1. Екскурзии в Мароко
      Екскурзии в Мароко says:

      Преди време бях посетила такъв марокански ресторант, където всичко изглеждаше доста апетит и вкусно.Поръчахме си всички различни неща за да може да опитаме след това от всеки и честно казано не знам кое беше най вкусно и впечатляващо.Всичките имаха интересен вкус и уникални подправки.Много благодаря за тази рецепта, още днес ще се опитам да я приготвя и силно се надявам, че ще ми се получи. Само не съм сигурна откъде мога да открия“ 1 с.л. рас ел ханут..“ и дано се справя при…“ Мароканският кус кус се разбърква с 1 ч.л. рас ел ханут (по желание прибавете повече); добавете маслото и залейте с 200 мл гореща вода….“ не съм особено опитна готвачка и ви благодаря за подробното описание.

      Отговор
      • sheytanova
        sheytanova says:

        Здравейте! Рас ел ханут аз си донесох от Мароко, но вярвам, че в специализираните магазини за подправки като Бахарат може да намерите мароканската подправка!

        Отговор

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *