За този десерт използвам био меласата на Rapunzel, която е остатъчен био продукт при производството на захар от захарно цвекло или захарна тръстика. Използвам меласа принципно за овкусяване и по-точно за подслаждане на редица сладкиши. Тя е супер полезна и в комбинация с орехите, чията и кивито, този десерт си е една истинска бомба от полезни вещества.
Основната съставка обаче тук е млечният десерт с ванилия на Хармоника. Всъщност можете да пробвате за тази рецепта и млечният десерт с бъз – също ще се получи добре вярвам.
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Леден веган десерт със сини сливи
Летен десерт със смокини и шоколадов чипс
Pin ItБърз десерт с меласа, чия и орехи

От 03/06/2014
Публикувано на :- Брой / порции: 4 порции
За този десерт използвам био меласата на Rapunzel, която е остатъчен био …
Необходими продукти
- 2 кофички млечен десерт с ванилия, на Хармоника
- 5-6 с.л. стафиди
- 5-6 с.л. орехи нарязани на ситно или счукани
- 3 броя киви
- 1 ч.л. чия
- 1 с.л. меласа
Приготвяне
- Чията се изсипва в млечния десерт, разбърква се и се оставя така за няколко часа.
- Кивито се нарязва на малки парченца.
- Всички съставки сме сместват, разбърква се добре и сместа се разпределя в 4 купички.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!