Както ви казах миналата седмица – стартирам рубрика за рецепти за бебета и деца и днес ще ви покажа какво приготвих на Михаел за хапване на обяд. Едно от любимите му еднокомпонентни пюрета, а именно – това от сладък картоф. По-долу ще видите как се прави пюре от сладък картоф…
как да купя криптовалута
Разликите до сега по отношение на начина, по който го приготвям днес бяха две. Първо – вместо на пара, сварих парченцата картоф. Като цяло готвенето на пара за бебето е доста щадящ начин за приготвяне на плодовете и зеленчуците и много родители го предпочитат. Аз вярвам, че особено в началото след захранването е добре всичко, което се дава на бебо да е минало през термична обработка. Но за това – друг път…
как да купя криптовалута

Втората разлика в приготвянето на пюрето от сладък картоф за Майки е това, че вместо да пасирам, намачках с вилица парченцата. Така за пръв път му дадох пюре с по-различна от гладка консистенция. Той го прие с удоволствие и само първата лъжичка му се стори различна… Направи пауза, замисли се, усети явно, че има нещо различно. Аз докато го храня обикновено му говоря и в този смисъл му обясних каква е разликата и той отвори устичка за още.

Как се прави пюре от сладък картоф

Необходими продукти:

1 малък сладък картоф – обелен и нарязан на парченца

вода

на върха на чаена лъжичка – масло ги (гхи)

Начин на приготвяне:

Нарязаният сладък картоф се слага в малка тенджерка и се покрива с вода. Вари се докато омекне ( при мен отне около 7 минути). След това парченцата се намачкват с вилица и още докато са топли се прибавя маслото ги. Разрежда се с част от бульона, в който е врял сладкия картоф.

Принципно можете да разреждате зеленчуковите пюрета с кърма, адаптирано мляко, вода, костен бульон.

Пожелавам ви усмихнат ден и ящни деца 🙂 Ние излизаме на разходка!

P.S. Сладкият картоф е една от храните, които е сред първите във въвеждането при бебетата. Консултирайте се със специалист преди да въведете все пак каквато и да е храна.

0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *