Беленият боб става по-популярен заради бързото си увиране. Отнема съвсем малко време да се свари – около 30 минути (все пак зависи от сорта, пробвайте когато варите). Целите зърна боб (с люспите) съдържат почти всички жизненоважни хранителни вещества. Когато се обели боба той губи част от тях. Вие сами си решете кой боб да използвате.
По отношение на подправките, аз използвах куркума, асефатида, гарам масала, пушен червен пипер, черен пипер, кориандър, къри, лук, щипка синапено семе, пресен магданоз. Богатият аромат на боба дойде точно от подправките. Комбинирайте ги смело и експериментирайте.
Pin ItБелен боб с индийски подправки Recipe

От 10/02/2012
Публикувано на :Беленият боб става по-популярен заради бързото си увиране. Отнема съвсем …
Необходими продукти
- 1 1/2 ч.ч. белен боб
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. къри
- 1/2 ч.л. пушен червен пипер
- 1 щипка синапено семе
- 1 с.л. магданоз нарязан на ситно
- черен пипер на вкус
- олио по желание
- 2-3 грама гарам масала
- 1 ч.л. кориандър
- сол
Приготвяне
- Беленият боб се измива добре и се оставя да ври в тенджера с 1,5 литра вода. След като заври, водата се сменя.
- Добавят се нарязаните на ситно лук и морков.
- Прибавят се сухите подправки и се вари 30 минути.
- Малко преди да се отнеме от котлона, солта се прибавя.
- Преди да се поднесе, се добавя и нарязаният на ситно пресен магданоз.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!