Германия има вековни традиции в производството на бира. В немските градове можете да видите и пекарни, в които се продават стотици видове хляб. Като се съчетаят двете немски традиции – в биропроизводството и хлябоправенето – познайте какво се получава – хлябове с бира! Логично, нали?
Днес ви предлагам да приготвим еди хляб с бира, който ще бъде с много интересен леко сладникав вкус, който се дължи на мановия мед и царевицата. Наскоро ви писах, че съм се пристрастила към този различен тип мед – мановия и това е първата рецепта, в която готвя с него.
Прекрасното на този вид хляб с бира е, че не е необходимо никакво втасване, месене и почти никакви усилия на практика. Иначе казано – мързелив хляб. Трябват ви 5 минути да приготвите продуктите и да ги смесите и около 25-30 минути да се изпече хляба с бира.
Вижте още:
Pin ItБирен хляб с манов мед, чушки и царевица

От 03/22/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 1 хляб около 450 грама
Германия има вековни традиции в производството на бира. В немските …
Необходими продукти
- 1 1/2 ч.ч. брашно + 1 с.л. брашно за тавата
- 250 мл бира
- 1 с.л. мед манов
- 1 средно голяма чушка червена
- 2-3 с.л. царевица от консерва
- 1/2 връзка копър нарязан на дребно
- 10 грама бакпулвер
- черен пипер на вкус
- 1 ч.л. сол
- масло на намазване на формата
Приготвяне
- Брашното се пресява, прибавя се бакпулвер, сол. чушката, царевицата, копъра, подправките. Добавя се медът и постепенно се прибавя бирата при непрекъснато разбъркване.
- Правоъгълната форма за печене на хляб се намазва с масло и после се поръсва с брашно така че да полепне навсякъде.
- Сместа се пресипва в тавата за печене.
- Биреният хляб с мед се пече около 25-30 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса.
- Оставя се за 5-6 минути във тавата след като се изпече. След това се изважда и се ставя да доизстине на решетка.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!