Ето я поредната рецепта, която приготвих за блога на Белла – Lavitaebella.bg. Традиционна боб яхния, в която добавяме и малко спанак. Особено подходяща за тези, които обожават боб, но за сметка на това не са големи фенове на спанака. А всички знаем, че спанакът е особено полезен и трябва по-често да го включваме в менюто си. И така – боб яхния със спанак 🙂

Продукти за боба със спанак:

300 грама боб

150 грама замразен спанак Bella

1 морков

1 настърган домат

2 с.л. сушени зеленчуци – микс

1 с.л. червен пипер

1 с.л. брашно

2 с.л сух джоджен

2 с.л. олио

Сол на вкус

Черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Бобът се накисва във вода за една нощ. После завира в тенджера и след като заври, водата се сменя. Оставя се да се вари до готовност (различните сортове и видове боб се варят между 40 минути и 2 часа) – пробвайте по едно зърно дали е сварен.

Нарязаният на ситно лук се задушава заедно с моркова в сгорещеното олио. Прибавя се червеният пипер, брашното и се запържват леко. Добавя се черен пипер и настъргания домат. Разбърква се интензивно и сместа се прибавя към вече сварения боб. Едва тогава се слага солта, заедно със сушените зеленчуци и размразения спанак. Оставя се да къкри около 15 минути.

Вижте още рецепти с боб:

Боб с лютеница и праз

Боб яхния със суджук

Белен боб с индийски подправки

 

1 отговор
  1. Nadia Boneva
    Nadia Boneva says:

    Tozi vid iastie e tipichen za niakoi raioni v Garcia , Pelopones naprimer. Tam se prigotvia s sharen bob i kolichestvoto zehtin e dostatachno goliamo ,kakto i spanaka. Boba koito se izpolzva se naricha – MAVROMATIKA t.s. s cherni ochichki. Mnogo pitatelna hrana ,koiato ne otstapva na mesnata ,pochti po nishto.

    Отговор

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *