bon_fileta_s_luk_na_tigan

Тази рецепта я видях от брат ми, когато бях първи курс студентка. Впечатли ме това, че за 5-6 минути само имаш готово ястие с месо. Няма как по друг начин това да се постигне. Ключовото е да използвате хубаво свинско бон филе. Дори и да нямате чук за месо и да не го окрехкотите, месото пак си остава крехко. Подправям ястието единствено със сол и черен пипер. Лукът, тъй като съдържа доста захари, се карамелизира и придава приятен аромат на яденето.

Pin It

Бон филета с лук на тиган Recipe

bon_fileta_s_luk_na_tigan

От sheytanova Публикувано на : 10/12/2012

  • Брой / порции: 2 Servings
  • Подготовка: 5 минути
  • Приготвяне : 10 минути
  • Готово след: 15 минути

Тази рецепта я видях от брат ми, когато бях първи курс студентка. Впечатли …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Бон филетата се нарязват на кръгчета, могат да се окрехкотят с чук и после се осоляват и поръсват със сол.
  2. Слагат се на предварително сгорещения тиган като се намазват съвсем леко с олио. Добавя се и лука, нарязан ан полумесеци.
  3. Месото се пече докато ребрата на тигана се отбележат добре и от двете страни. Лукът трябва да се карамелизира.
  4. Сервирайте топли!

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    2 отговори
      • sheytanova
        sheytanova says:

        Да, определено. Идеята ми беше да покажа, че освен пилешкото, свинското месо също може да се приготви за отрицателно време! 🙂 Поздрави, Даниел!

        Отговор

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *