Тази рецепта я видях от брат ми, когато бях първи курс студентка. Впечатли ме това, че за 5-6 минути само имаш готово ястие с месо. Няма как по друг начин това да се постигне. Ключовото е да използвате хубаво свинско бон филе. Дори и да нямате чук за месо и да не го окрехкотите, месото пак си остава крехко. Подправям ястието единствено със сол и черен пипер. Лукът, тъй като съдържа доста захари, се карамелизира и придава приятен аромат на яденето.
Pin ItБон филета с лук на тиган Recipe

От 10/12/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 2 Servings
- Подготовка: 5 минути
- Приготвяне : 10 минути
- Готово след: 15 минути
Тази рецепта я видях от брат ми, когато бях първи курс студентка. Впечатли …
Необходими продукти
- 500 грама свинско бон филе
- 2 глави лук
- сол
- черен пипер
- 1 с.л. олио
Приготвяне
- Бон филетата се нарязват на кръгчета, могат да се окрехкотят с чук и после се осоляват и поръсват със сол.
- Слагат се на предварително сгорещения тиган като се намазват съвсем леко с олио. Добавя се и лука, нарязан ан полумесеци.
- Месото се пече докато ребрата на тигана се отбележат добре и от двете страни. Лукът трябва да се карамелизира.
- Сервирайте топли!
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Същата рецепта може много добре да стане и с пилешко бонфиле :))
Да, определено. Идеята ми беше да покажа, че освен пилешкото, свинското месо също може да се приготви за отрицателно време! 🙂 Поздрави, Даниел!