cheesecake_s_shokoladov_ganash

Чийзкейкът е един от най-популярните десерти, а щом е шоколадов е най-предпочитаният у нас. Има хиляди импровизации на тема рецепта за чийзкейк, но аз ще ви покажа една, която е изключително бърза за приготвяне – без печене. Класическият ганаш идва от Франция и традиционно се приготвя от течна сметана (оставя се да кипне) и към нея се прибавя натурален шоколад и малко ликьор за по-силен силен и богат аромат. В къщи млечният шоколад е на почит пред натуралния, за това ганаша го приготвям 50 на 50 – млечен шоколад и натурален шоколад.

Ако сте любител на шоколада вярвам, че тези постове ще ви допаднат:

Любимият ми течен био шоколад

 Десерт с ягоди и шоколад

Шоколадови къпкейкове

Харесайте страницата ни във фесйбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 

Pin It

Чийзкейк с шоколадов ганаш

cheesecake_s_shokoladov_ganash

От sheytanova Публикувано на : 08/06/2012

    Чийзкейкът е един от най-популярните десерти, а щом е шоколадов е …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Чаените бисквити се натрошаван на прах с помощта на кухненски робот или ако нямате робот - бисквитоте се слагат в една найлонова торбичка и с помощта на чук за месо (гладката част) се натрошават.
      biskviti_na_galeta
    2. През това време маслото се разтопява на водна баня или в микроволнова фурна без да кипва. Прибавя се към бисквитите.
      chaeni_biskviti_s_maslo
    3. Сместа се разбърква добре и се разпределя равномерна в съда, в който ще се приготвя чийзкейка. Добре е това да е тавичка с подвижен борд. С натискащи движения с пръсти (или лъжица бисквитите трябва да се слепят по дъното на тавичката.
      osnova_cheesecake
    4. Основата за чийзкейка се остава около 2 часа да стегне в хладилник.
    5. Крема сиренето, пудрата захар и заквасената сметана се объркват добре до получаване на еднородна смес без бучки.
      cheesecake_bql_plast
    6. Идва ред и на гранаша! Оставя се готварската сметана да кипне. Към нея се добавят парчетата шоколад и ликьора. Бърка се добре. Аз лично добавих е половин шепа дребни парченца лешници, но това не е задължително.
    7. Сместа се разстила върху чийзкейка и се оставя поне 3 часа в хладилник да стегне добре.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      9 отговори
        • sheytanova
          sheytanova says:

          Мерси, Марги! Това, което всъщност най-много ми допада в тази рецепта за чийзкейк е, че е приложима не само лятото, а реално за всеки един сезон! Поздрави, Виолета

          Отговор
      1. Margarita
        Margarita says:

        Нямам търпение да ни покажеш и други десерти, може например и плодов чийзкейк 🙂

        Отговор
      2. sheytanova
        sheytanova says:

        Иве, както виждаш нищо сложно няма в тази рецепта за чийзкейк. При мен по-скоро проблемът е изяждането! :)Колкото и да обичаме шоколад, млого гладни стомахчета трябват!

        Отговор
      3. Габи
        Габи says:

        Определено съм фен на всичко, в което има поне парченце шоколад, а това си е направо вълшебство 🙂

        Отговор
      4. Колев
        Колев says:

        Между пета и шеста стъпка има неяснота! ;(
        Моля някой да поясни, за да не гадаем!

        Отговор
        • sheytanova
          sheytanova says:

          Здравейте, Колев! След като се направи блатът от бисквитите (основата), върху него се слага пласта с крема сиренето, заквасената сметана и пудрата захар(стъпка 5). След това се приготвя ганаша (стъпка 6), който е третият пласт на чийзкейка. Ако има още нещо неясно – оставам на разположение!

          Отговор

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *