Ако постите, това е една рецепта, която може да включите в менюто си сега, когато траят Великденските пости. Ако пък не постете просто можете да се насладите на богатството от вкусове и аромати в това изкушение наречено червена леща с гъби шийтаке. Има десетки начини как да приготвите гъбите шийтаке – най-общо казано всяка рецепта, която намерите и в нея има гъби, можете да ги замените с гъби шийтака.
За още по-богат аромат в рецептата за тази яхния има и сушени червени чушки. Традиционно когато приготвям червена леща добавям букет от сухи и пресни подправки – лют червен пипер, куркума, черен пипер, пресен кориандър, магданоз, чубрица. Вие сами можете да направите своя ароматен микс от подправки, а можете и да следвате моите съставки (виж по-долу при останалите продукти).
Ако желаете да направите лещата по-пикантна, заложете на щипка кайенски пипер, а защо не и малко съчуански.
Вижте още:
Каква червена леща да изберем?
Кюфтета от червена леща с куркума
Pin ItЧервена леща с гъби шийтаке

От 04/17/2013
Публикувано на :Ако постите, това е една рецепта, която може да включите в менюто си сега, …
Необходими продукти
- 200 грама червена леща
- 5-6 сухи гъби шийтаке
- 1/2 чушка суха, червена
- 1 малка глава лук нарязан на ситно
- 1-2 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. черен пипер прясно смлян
- 1,25 литър зеленчуков бульон
- 1/2 ч.л. куркума
- 1 с.л. олио Хармоника
- сол
Приготвяне
- Олиото се загрява и в него се задушават лука и чесъна.
- Прибавя се куркумата, червения и черния пипер. Разбърква се интензивно.
- Добавя се измитата леща, червената чушка, натрошени на ситно гъби шийтаке, сол и се залива с бульона.
- Прибавят се останалите подправки и се оставя да се свари добре (около 25-30) минути или според вида на лещата (вижте опаковката за повече информация).
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!