Има няколко тънкости при готвенето на агнешка главичка. На първо място аз сварявам агнешката главичка като предварително кипвам водата, в която се вари и я изхвърлям. Това се прави с цел, ако има някакви косъмчета и други полепнали неща, да се премахнат.
Най-лесно чорбата от агнешка главичка се приготвя като главата се свари в тенджера под налягане. По този начин се спестява време. След това се изважда, обезкостява се и месото се накъсва на парчета. Езикът се почиства, нарязва се на парчета и с останалото месо се връща обратно в бульона, заедно със зеленчуците.
Конкретно в тази рецепта за супа с агнешка главичка не съм правила застройка, защото исках да е бистра. Но по желание можете да застроите чорбата с един жълтък или пък с няколко лъжици кисело мялко и едно яйце.
Агнешка главичка можете да намерите в специализираните магазини за месо.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Pin It
Чорба от агнешка главичка

От 11/15/2013
Публикувано на :Има няколко тънкости при готвенето на агнешка главичка. На първо място аз …
Необходими продукти
- 1 агнешка главичка
- 1 корен пъщарнак
- 1 картоф
- 1 морков
- 1 малка глава лук
- 2 с.л. олио
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Приготвяне
- Агнешката главичка се сварява и се обезкостява.
- Към бульона, в който е вряла с връща обезкостеното агнешко месо, зеленчуците, олиото и подправките.
- Вари се още около 35 минути или докато зеленчуците се сварят добре.
- Чорбата от агнешка главичка се поднася топла.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!