Начало »
podarazi_ot_palachinki_sas_solena_planka

Подаръци от солени палачинки с пилешко-доматена плънка

В Българска, Лято, Предястия, Пролет, С месо На 04/06/2012 256 коментара

Признавам, че идеята за рецепта за палачинки с пилешко-доматена плънка не е моя, а на Деан. Той приготвя пълнежа за палачинките за втори път, но първи пропуснах да… Още »

Pin It
solen_strudel_s_asperji_presen_grah_i_sirena

Солен щрудел с аспержи, пресен грах и сирена

В Без месо, Закуски, Лято, Предястия, Пролет На 17/05/2012 9 коментара

Идеята ми за този щрудел беше малко по-различна. Исках да го направя с варена шунка, но бях забравила да добавя шунката в списъка за пазаруване. Аз винаги пазарувам… Още »

patladganeni_medalioni_s_kaima_i_emental

Патладжанени медальони с кайма и ементал

В Българска, Лято, Предястия, Пролет, С месо На 15/05/2012 88 коментара

Предпочитам винаги когато е възможно да приготвям рецепти според сезона. Смятам, че пролетните плодове са най-вкусни именно през пролетта и дори да ги намираме и през зимата, вкусът… Още »

Pin It
sarza_pileshki

Пилешки сърца по селски в гювече и спомени за Рио де Жанейро

В Българска, Есен, Зима, Предястия, Пролет, С месо На 12/05/2012 33 коментара

В много държави по света пилешките дреболии не са на почит. Още повече, те просто се изхвърлят и на никой не му минава през ум какви вкусотии могат… Още »

Pin It
palneni_gabi_cinque_formaggi

Пълнени гъби чинкуе формаджи

В Без месо, Есен, Зима, Италианска, Лято, Пролет На 21/04/2012 129 коментара

Има хиляди рецепти за пълнени гъби и по-точно различни вариации за плънката. Ето няколко идеи: Напълнете гъбите с пънчетата на самите гъби, като ги накълцате на ситно и… Още »

pileshi_krilza_Ljuti_chushki_Coca_Cola

Пилешки крилца с люти чушки глазирани в Кока Кола

В Американска, Лято, Пролет, С месо На 11/04/2012 157 коментара

Тази рецепта я видях в Щатите, където комбинацията пилешки крилца, бира и боулинг си е класика. Може би най-популярната рецепта за целта е „пилешки крилца бъфало“, но и… Още »

appetizer_krusha_rukola_ribiza_svinska

Апетайзър с круши, рукола и сушена свинска рибица

В Италианска, С месо На 09/04/2012 36 коментара

В рецептата за този апетайзър може да се използва всякакъв вид изсушено свинско филе. Лесно ще намерите т. нар. филе „Елена“, което традиционно се прави от рибицата на прасето, като… Още »

celina_s_rikota_i_orehi

Хрупкава целина с рикота и орехи

В Без месо, Безмесни, Зима, Пролет На 04/04/2012 214 коментара

Искам да ви покажа една рецепта с целина – идеален апетайзър за началото на пролетта. Изключително витаминозна рецепта.