Къпкейковете са всъщност мъфини декорирани с различни видове глазура – може тя да бъде шоколадова, сметанова, за захарна основа…
Основните продукти при приготвянето на мъфини са четири – яйца, брашно, масло и захар. Към тях могат да се прибавят и други съставки или аромати – ядки, ванилия, сушени плодове, пресни плодове, шоколад, кафе, кора от цитрусови плодове, алкохол.
Аз наскоро открих нов продукт – крем сирене Philadelphia с Milka. Използвах го в тази рецепта за къпкейкове с шоколад.
Ето още идеи за мъфини:
Рецепта за мъфини с черни боровинки
Къпкейкове с крем сирене Филаделфия с шоколад Милка Recipe

От 07/13/2012
Публикувано на :Къпкейковете са всъщност мъфини декорирани с различни видове глазура - …
Необходими продукти
- 100 грама шоколад нарязан на парченца
- 1 пакетче краве масло 125 грамаю
- 3 яйца
- 1/2 ч.ч брашно
- 1/3 ч.ч. захар
- 5 грама бакпулвер
- 1 щипка сол
- 1 кафена чашка прясно мляко
Приготвяне
- Фурната се загрява до 160 градуса. Хартиените формични за мъфини се поставят в гнездата на тавичката (зависи от големината на формичките от тази рецепта излизат между 6 и 10 мъфина).
- Маслото и шоколада се разтопяват при непрестанно бъркане на водна баня. Оставят се да изстинат леко.
- През това време яйцата и захарта се разбиват с миксер, като постепенно се добавят пресятото брашно, солта и бакпулвра.
- С лъжица се добавят разтопеното мясло и шоколад и се бърка докато съставките се сместя добре.
- Сместа се разпределя равномерно в чашките (2/3 от чашките трябва да е запълнена със смес).
- Пекат се около 15-16 минути, като накрая се проверява с шишче или клечка за зъби дали са изпечени добре. Пробождат се с клечката в средата на мъфина и клечката се изважда - ако оставя тесто по нея, все още мъфините не са готови. Ако клечката излиза суха - значи са добре.
- Оставят се да изстинат на решетка. След което се декорират с крем сиренето с шоколад Милка. Добре е шоколадът за глазура да се сложи непосредствено преди да се сервират.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Много добре изглеждат. А това крема сирене на Philadelphia и Milka нов продукт ли е? Не съм го срещала до сега.
Поздрави,
Марги
Привет, Марги! Крем сиренето на Филаделфия (което всъщност е повече шоколад, отколкото скрем сирене) го открих преди 1-2 месеца. Продават го в големите вериги при крема сирената (а не при шоколадите). Не е накъртващо сладко и е подходящо за готвене на сладкиши! Опитай го и ще се радвам после да споделиш дали ти е допаднало!
Поздрави,
Виолета