Обичам да правя мъфини с различни добавки – череши, боровинки, шоколад. Харесва ми и да им добавям глазура и да ги превръщам в красиви и апетитни къпкейкове. Днес ще ви покажа как базисната рецепта за мъфини може да пригобие по-различен аромат, само като и добавите 2 ч.л. разтворимо нес кафе или както още му казват – инстантно кафе.
Рецептата е приятна, защото няма да ви се налага да приготвяте отделно глазура, а просто ще отделите една част от сместа за мъфините (преди да добавим брашното и бакпулвера). Единственото, което трябва да направите е да съхранявате глазурата в хладилник, тъй като е на маслена основа и може лесно да се разтопи. И когато поднасяте мъфините те трябва да бъдат охладнеи, ако са топли, глазурата ще се разтопи бързо.
Всъщност, ако оставите мъфините върху решетка да изстинат добре, хартийката, в която са печени ще се махне много по-лесно. а тези мъфини са прекрасни както топли, така и студени. Можете да ги съхранявате в затворене херметически кутия в хладилник до 3 дни след като сте ги опекли. Единственото, което трябва да напарвите преди да ги сервирате е да сложите глазурата. Не се изкушавайте да ги декорирате с глазурата от рано – глазурата я добавяйте непосредствено преди да сервирате. За по-ефектна декорация използвах и кафе на зърна Jordani Classic. По желие вие можете да поръсите къпкейковете с натрошени орехи или други ядки.
От рецептата се получават 6 мъфина в средно големи формички.
Ако идеята за готвене с кафе ви е допаднала, пробвайте и рецептата за свиснки ребърца с кафе и чили.
Pin ItКъпкейкове с нес кафе Recipe

От 09/05/2012
Публикувано на :Обичам да правя мъфини с различни добавки - череши, боровинки, шоколад. …
Необходими продукти
- 200 грама масло около 1 1/2 пакетче, на стайна температура
- 200 грама захар
- 3 средно големи яйца извадени от хладилника поне 1-2 часа предварително
- 5 грама бакпулвер
- 2 ч.л. rазтворимо кафе на гранули JordaniCafe
- 2 щипки индийско орехче смляно
- 2 щипки канела
Приготвяне
- Брашното и бакпулвера се смесват и се пресяват.
- Маслото (на стайна температура) се разбива с мискер, като постепенно се прибава всичката захар и нес кафето. След като сместта стане гладка и гранулите от кафето попаднат навсякъде 1/3 от сместа се отделя и се оставя в хладилника (за глазура).
- Към останалата смес се прибавя по малко от пресятото брашно и накрая се дообърква с помощта на лъжица.
- Сместа за мъфини се разпределя по равно в 6 средно големи хартиени или силиконови формички за печене на мъфини.
- Пекат се на 180 градуса около 20 минути, докато мъфините станат златисти.
- След като се извадят от фурната мъфините се оставят да изстинат на решетка.
- Декорират се с глазурата и кафе на зърна.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Така както сме тръгнали с това кафе очаквам торта тирамису да е следващата изненада 🙂
Много класическо! Как ти звучи следната рецепта с кафе: трюфели с кафе 🙂
Очаквай още много рецепти с кафе скоро 🙂