dekorazia_na_koledni_sladki_s_fondan

След като пуснах рецепта за коледни курабийки, няколко мои фена поискаха и идея как да направят коледните сладки по-празнични и как да декорират коледните сладки с фондан?

Предлагам ви един от най-лесните начини за декорация на сладки с фондан.

Ще ви опиша стъпка по стъпка как се декорират коледни сладки във формата на снежинки.

1. На първо място трябва да направите тесто за коледни сладки, което да разточите и да изрежете в желаната форма. В случая – на снежинки. За целта ви е необходим резец с желаната форма. Ето рецепта за сладки.

2. След като изпечете сладките, оставете ги добре да изстинат, най-добре върху решетка.

3. Изберете фондан с желания цвят или си купете бял и го оцветете с гел боя. Можете и да си направите домашен фондан – в интервюто с Леви можете да намерите нейната рецепта за фондан и да си го оцветите.

4. Фонданът се разточва върху леко поръсена с царевични нишесте незалепваща повърхност. Използвайте за целта малка силиконова точилка, за да не ви залепва фондана.

5. Изрежете фондана с резеца за сладки.

6. Повдигнете внимателно с малка шпатула изрязания във формата на звезда фонадан и с ядливо лепило го залепете върху изпечената сладка.

7. Още докато фонданът е мек, можете да залепите малки захарни перли, които да закрепите за по-сигурно със същото лепило.

8. По желание в средата, можете да използвате силиконов калъп и да изработите отново от захарно тесто снежинка или друга формичка, която да залепите в средата на сладката.

И това е всичко! Не е толкова трудно, колкото изглежда, нали?

Ако статията ви е била полезна, можете да харесате нашата страница във Фейсбук.

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *