Руската салата традиционно попада на новогодишната трапеза на много от българските семейства. Дали е домашно приготвена или готова в случая няма значение. Моята идея е да ви покажа две идеи как да я направим да изглежда по-празнична.
В първия случай можете да сложите руската салата в дълбока чиния и да я загладите с шпатула или лъжица. Тематично за новогодишната вечер можете да оформите часовник, който да показва, че наближава дванадесетия час, както е на снимката по-долу. За целта можете да изрежете тънки лентички от морков и маслина.
Другата чиния с руска (или друга млечна салата например) можете да декорирате по следния начин:
Отрежете тънко парче кашкавал и го оформете като свещ. За пламък използвайте триъгълно парче червена чушка. „Свържете свещта и пламъкът със стъбло от магданоз. От същата червена чушка направете пандела за свещта. По средата сложете морковче. С майонеза декорирайте. По желание можете да направите венец от магданоз и малко ситно нарязани моркови по ръба на чинията!
Със сигурност децата ще се зарадват на подобна декорация!
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin It
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!