Диповете са една чудесна благинка. Можете да ги поднесете към филийка топъл хляб, питка, сухар или всякакъв вид хлебно изделие на практика. Аз лично обожавам франзелите от Ma baker и като се прибера (ако все още е останала франзела) и си отчупвам парченце и загребвам дип с маслини и сирене.

Другият ми фаворит е парченце франзела с босилково песто, но мнозина това го намират странно заради силния вкус на зеленото песто. По-балансиран е вариантът с био пестото от тиквички.

И така… ако искате готов дип от маслини и сирене, можете да си купите от Млекарницата на Добрев – аз лично за пръв път от там си купих маслини със сирене и ми допадна супер много. Основното предимство обаче да си го приготвите у дома е, че можете да контролирате съставките – т.е. да решите например, че искате този път маслиновата паста да преобладава над сиренето или пък обратно.

Аз лично го приготвям като намачквам разви количества бяло саламурено сирене на Хармоника (което купувам от Биомаг в Лозенец, на площад журналист – срещу Млекарницата на Добрев) и маслинова паста. Намачквам добре сиренето с вилица, добавям маслиновата паста, разбърквам и съм готова 🙂

Ако обаче нямате маслинова паста, сложете обезкостени маслини каламата (същото количество като сиренето) и няколко капки зехтин и пасирайте.

Ето идеи за няколко вида хляб, които да си изпечете към дипа: 🙂

Арменски хляб – лаваш

Пита слънце

Питки със сушени домати и пармезан

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *