Напоследък се запалих много по домашните пастети и бързам да ви покажа последната рецепта, която ми дадоха от Вашата месарница, когато си купувах пилешки дробчета от там.
За пилешкия пастет с мащерка и лук ви трябват:
700 кг пилешки дробчета
1 голяма глава стар лук
1 с.л. мащерка (аз използвах сушена)
черен пипер на вкус
сол на вкус
2 с.л. масло
1 с.л. олио от гроздови семена
Начин на приготвяне:
Пилешките дробчета се почистват, измиват и се нарязват на 2. Оставят се да се отцедят добре.
Маслото се загрява заедно с олиото от гроздови семена. Когато маслото загрее добре се слагат всичките пилешки дробчета да се позапържат. Тъй като те са доста не очаквайте, че те ще станат златисти и силно запържени, защото те ще си пуснат сосче и реално ще се задушават в него. Това е добре, защото после ще получите по-нежен цвят на пастета, отколкото, ако дробът е препържен.
Оставяте дробчетата да се задушат така около 5 минути и слагате ситно нарязания лук. Оставяте за още около 5 -10 минути и добавяте солта, черния пипер и подправките. Дробчетата трябва да са готови и в съда ви да има малко сосче.
Сместа се пасира до желаната гладкост. Прехвърлете пастета в купа и оставете да изстине на стайна температура, след което го оставете в хладилник за няколко часа.
Поднесете с прясно изпечен хляб! Добър апетит!
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl
Вижте още:
Бърза содена питка с хрупкава коричка
Домашен пилешки пастет – първи вариант
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!