Тази сутрин в 8 без 10 чух, че Михаел се е събудил и си бърбори нещо в неговата стая 🙂 Станах, отидох при него, гушнах го и после му оставих няколко играчки да се занимава докато стане време за закуска (8:30). Реших до „уплътня“ този половин час като направя една бърза домашна сладоледена торта?
Как се прави домашна сладоледена торта? Отговорът е – лесно и бързо 🙂 И така – аз имам всички необходими продукти за сладоледената торта, оставаше само да ги „сглобя“. Натроших маслените бисквити на ръка (можете да използвате и чопър, но така става по-домашна на вид тортата :). Бързам да уточня, че съставките са за торта в тавичка с подвижни стени с диаметър 18 см.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Лешниково-шоколадов фъдж с ром
Вижте как се приготвя домашна сладоледена торта:
Как се прави домашна сладоледена торта

От 07/09/2016
Публикувано на :Тази сутрин в 8 без 10 чух, че Михаел се е събудил и си бърбори нещо в …
Необходими продукти
- 80 грама маслени бисквити
- 60 грама масло разтопено
- 250 мл течна сметана сладкарска
- 150 грама заквасена сметана
- 100 грама крем сирене
- 1 с.л. пудра захар по желания
- 100 грама бял шоколад
- 100 грама кафяв шоколад
- 2 белтъка
Приготвяне
- Сметанената смес се изсипва в тавичката върху бисквитения блат и се заглажда с шпатула.
- Сметаната се разбива на сняг и към нея се прибавя заквасената сметана, крем сиренето и пудра захарта (тя е по желание - аз този път не сложих).
- Белтъците се разбиват на сняг в идеално суха купа и се прибавят към сместа със сметаната с шпатула без много да се бъркат. Накрая се прибавя нарязания на парченца шоколад.
- Сладоледената торта се оставя да стегне 3-4 часа във фризера и е готова за хапване! Да ви е сладко!
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Аз не съм се оказа същото като на снимката 🙁 Ще се опитам още веднъж с майка ми готвач.