Какво по-хубаво от това да посрещнем деня на влюбените Свети Валентин с вкусни домашни бонбони с шоколад и лешници. 🙂
За това ви предлагам една сравнително лесна за домашни бонбони с лешници, с която да зарадвате любимите у дома. Можете накрая да потопите бонбоните в разтопен шоколад и да ги оставите след това да стегне шоколада, а можете и да ги поднесете като трюфели – без шоколадовия кувертюр отгоре – както си прецените. За тази рецепта за бонбони използвах 1 блокче и половина шоколад, който разтопих на водна баня, 2 с.л. течен тъмен веган шоколад, мляко, масло, лешници…
Тази рецепта е вдъхновена от поредния курс на училище Меню, който посетих. Благодаря ти, Иве 🙂
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Кокосови трюфели (Домашни бонбони “Рафаело”)
Домашни шоколадови бонбони с орехи
Домашни шоколадови бонбони с лешници

От 02/13/2014
Публикувано на :Какво по-хубаво от това да посрещнем деня на влюбените Свети Валентин с …
Необходими продукти
- 150 грама шоколад млечен
- 2 с.л. течен тъмен шоколад
- 2 с.л. масло
- 45 мл прясно мляко
- цели лешници сурови, цели
- 2 с.л. меласа
- 300 грама шоколадов кувертюр по желание
Приготвяне
- Шоколадът и маслото се разтапят на водна баня. Прибавя се течният шоколад и меласата.
- Млякото се загрява съвсем леко и се добавя към сместа. Бърка се докато се получи хомогенна смес. След това се оставя за няколко часа в хладилника.
- От сместа се оформят топчета, като в средата на всяко се слага по един лешник.
- По желание топчетата може да се потопят в разтопения кувертюр, след което да се оставят да стегнат върху хартия за печене.
- Бонбоните се съхраняват на стайна температура.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!