За първи път опитах енчиладас в Калифорния – там латино кухнята и в частност мексиканската е на всеки ъгъл. Реших да изпробвам и рецептата за енчиладас в къщи, защото изглежда изключително лесно и бързо приготването й (стига да не решите тортиите да си ги печете сами).
Аз купих готови тортии (един плик с 10 броя) и вече приготвям от вкусните енчиладас за втори път.
Ако ви харесва блога, можете да харесате страницата във Фейсбук.
Pin ItЕнчиладас с пилешко, царевица и чедър

От 12/09/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 4 тортии
За първи път опитах енчиладас в Калифорния - там латино кухнята и в …
Необходими продукти
- 4 броя тортия
- 150-200 грама пилешко месо от бут
- 4-5 с.л. царевица от консерва
- 1 червена чушка
- 50 грама чедър
- черен пипер на вкус
- 2/3 ч.ч. доматено пюре
- 1/2 глава лук
- 1 ч.л. чили
- 1 с.л. зехтин
- сол
- черен пипер
Приготвяне
- Зехтинът се загрява и в него се задушава лукът. Прибавя се доматеното пюре и чилито и се бърка докато сместа се редуцира.
- Пилешкото месо се запича на оребрен тиган (като му се добавя сол и черен пипер) и след това се разрязва на хапки.
- Чушката се нарязва на ленти.
- Върху всяка от тортиите в средата се слага пилешко месо, чушка, царевица, чили доматен сос и се загръща от двете страни. закрепя се с клечка за зъби.
- Отгоре се настъргва сирене чедър и се запича около 15 минути в предварително загрята фурна.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!