Деликатният вкус на ципурата балансира добре с плодовия аромат на нара и свежестта на зелената салата. Прясната риба е подходяща за всеки един сезон, а не само за Никулден. Рецептата за риба е максимално простичка, обогатена е с ароматите от подправките, които са използвани за панирането на ципурата.
Независимо какво панирате, риба, сирена, кашкавал, месо, винаги използвайте в панировката сухи вместо пресни подправки. Пресните ще изгорят лесно и панировката няма да де получи добре. Можете да експериментирате с подправките – аз сложих прясно смлян пипер меланж, мащерка, магданоз и кориандър. Отскоро имам специален уред за рязане на подправки, който има приставка и за натрошаване (за черния пипер) и там смесих всички подправки. После добавих само брашно и галета и се получи прекрасна панировка за риба.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Медена сьомга с пармезанови аспержи
Пъстърва с медено-горчична коричка и картофена салата със сомак и лук
Пъстърва с орехи и печени домати
Pin ItФиле от ципура със зелена салата с булгур и нар

От 11/01/2012
Публикувано на :Деликатният вкус на ципурата балансира добре с плодовия аромат на нара и …
Необходими продукти
- 2 филета ципура
- 1 яйце
- 1 щипка пипер меланж
- 1/2 ч.л. магданоз сух
- 1/2 ч.л. мащерка суха
- 1/2 ч.л. кориандър сух
- 2-3 с.л. брашно
- 2-3 с.л. галета
- 1 зелена салата
- 4 с.л. булгур
- 3-4 с.л. зърна от нар
- сол на вкус
- 1-2 с.л. зехтин за салатата
- олио за пържене
Приготвяне
- Салатата се нарязва и се разбърква със сварения, отцеден и изстинал булгур и зрънцата нар. Осолява се и се добавя зехтин на вкус.
- Сухите подправки се смесват с брашното и галетата.
- Рибата се осолява леко, овалва се в панировката, после се потапя в разбито яйце, после пак в панировката и се пържи в силно сгорещеното олио.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!