Размечтах се за Франция вчера, за аромата на прясно изпечена франзела идващ от миниатюрните пекарни в пресечките на Шанз-Елизе. За Париж – един от най-романтичните градове, с вековни традиции е кулинарията.
Дали това, че французите правят най-добрите парфюми в света е повлияло и на факта, че правят едни от най-ароматните хлябове и тестени изделия, които съм опитвала някога?
Ах, тази франзели (или още се наричат багети)! Можете да намерите изключително малки франзели – по 7-8 см. Французите ги хапват често за закуска с масло и различни сладка. Някои франзели, известни още като багети достигат до 80-100 см. Когато ги продават в пекарниците често ги срязват на две и така ги пъхват в хартиените пликове.
Чесновата багета с подправки прекрасно се съчетава с различни зеленчукови крем супи. Може да сервирате хрупкавите резенчета вместо кротони или препечени филийки.
Харесайте страницата ни във фесйсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg.
Френска чеснова багета с подправки Recipe

От 06/01/2012
Публикувано на :- Подготовка: 10 минути
- Приготвяне : 20-25 минути
- Готово след: 30 минути
Размечтах се за Франция вчера, за аромата на прясно изпечена франзела …
Необходими продукти
- 1 франзела около 40 см
- 1 пакетче масло 125 грама, меко
- 1/2 с.л. червен пипер
- 2 с.л. чубрица
- 1 глава чесън счукан
- 1/3 ч.л. сух босилек
- 1 щипка мащерка
- 1 ч.л. сух магданоз
- 2 щипки прясно смлян черен пипер
- 1/3 ч.л. сол
Приготвяне
- Маслото се оставя за няколко секунди леко да се разтопи в микровълновата фурна. Към него се добавят счукания чесън и всички подправки и се разбърква добре.
- Франзелата се нарязва на филийки с дебелина 1.2 - 1.5 см.
- Всяка филийка се намазва обилно с чесновата смес от двете страни и парченцата се "слепват" едно до друго върху лист алуминиево фолио.
- Важно е франзелата да се сглоби добре - да се спази последователността на филийките, в която е разрязана.
- Вече сглобена багетата се увива в алуминиевото фолио и се оставя за 20 минути в предварително сгорещена фурна на 180 градуса.
- След като е готова, фолиото се разтваря.
- Парченцата леко се разместват, за да могат да се запекат и багетата се връща допълнително 8-10 минути във фурната.
- Сервира се топла.
- Course: Снак
- Skill Level: Child Friendly
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!