От 7 до 13 юли в LIDL има гръцка седмица. Тази новина ми дойде идеално предвид това, че следващата седмица заминаваме цяла тумба приятели в Гърция. И така – реших да загрея за слънчевата ни съседка с една гръцка салата у дома, с продукти от LIDL от гръцката седмица. Има какви ли не гръцки специалитети – горещо препоръчвам халвата. В LIDL в момента има е гръцка бира Mythos, както и няколко гръцки вина на особено атрактивни цени.

Но да се върнем към гръцката салата – аз лично я приготвих с домати, краставици, червен лук, гръцки маслини, сирене и зехтин + риган. До тук всичко си е стандартно. Реших обаче за разкош да добавя и няколко филенца аншоа, отново от гръцката седмица в LIDL. Черешката на тортата обаче бяха зелените македонски чушки, пълнени с овче и крем сирене. Уникални! Продават се в бурканче – цената е 3,99 лв. Истината е, че на всяка салатка сложих по една чушка върху сиренето с риган, но те бяха толкова апетитни, че всички питаха дали има още и така бурканчето свърши.

Тайно се надявам чупките да останат в асортимента на LIDL – а не само за гръцката седмица!

И така! Режете зеленчуците, слагайте сиренето отгоре, добавете маслини, поръсете с риган, полейте със зехтин салатата. Добавете малко аншоа и 1 чушка с крем и овче сирене и готово! Нека гръцкото лято започне сега! Yamas!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Агнешко сувлаки със зелена салата

Гръцка салата със сардини

Салата дзадзики – гръцкият вариант на снежанка

0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *