Макар да обичам страшно много риба, улових се, че скоро не бях хапвала сардинели. Загледах се на щанда с консервирана риба в Карфур (тъй като знаех, че няма да  приготвя веднага, предпочитах да взема консервирана) и попаднах на нова (поне за мен) марка консервирана риба – Trata. Предпочетох да взема пикантни. Вярвам, че пикантният вкус ще обогати моята гръцка салата.

sardeni_Trata

Сарденелите Trata се оказаха божествени – дори Деан, който по принцип и да не види риба, няма да е проблем остана очарован.

Бързам да уточня, че това е моят вариант на гръцката салата. Можете да собавите риба към нея, може и да оставите само зеленчуците. На повечето места сервират гръцата салата и по-точно сиренето на огромна плочка най-отгоре и така е традиционно, но аз направих изключение да го нарежа на по-дребни парчета, за да мога да го овкуся по-добре със зехтина и ригана.

Всъщност, ако използвате консервирана риба, както аз направих със сардинелите Трата, можете да използвате зехтина, в който са били мариновани.Pin It

Гръцка салата със сардинела Recipe

grazka_salata_sas_sardeni

От sheytanova

Публикувано на : 07/01/2012

  • Брой / порции: 2-3 Servings
  • Подготовка: 15 минути

Макар да обичам страшно много риба, улових се, че скоро не бях хапвала …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Краставиците и доматите се нарязват на едро и се объркват заедно с нарязаните на шайби чушка и лук. Осоляват се.
  2. Върху тях се поставя оваляното в риган сирене. Салатата се полива със зехтин. Добавят се каперси и сардинели.
  3. В тотално противоречие според българските схващания е да се слага оцет на домати, но ако искате да бъдете като някои гърци – сложете и оцет на салатата! Добър апетит!

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress