Със застудяването на времето все по-често поглеждам към рафта с гювечетата и глинения голям гювеч. В тази връзка приготвих и гювечета, в които добавих всякакви вкусотии – карчначе, варени картофи, доматки, чушки, яйце и какво ли не…
Когато бях малка и майка ми ме възпитаваше да бъда добра домакиня все ми повтаряше да не приготвям гювечета, когато ще имам гости. У нас приготвянето на гювечето беше един вид изчистване на хладилника – иначе казано – всичко, което е останало по малко – сирене, картофи, зеленчуци, салам… всичко се слага в гювече.
Деан обаче толкова много обича гювечета, че често се налага да купувам специално продукти, за да приготвя гювечета.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Пилешки сърца по селски в гювече
Pin ItГювече с карначе

От 09/23/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2 гювечета
Със застудяването на времето все по-често поглеждам към рафта с …
Необходими продукти
- 150 грама кърначета
- 1 голям картоф сварен
- 100 грама сирене
- 2 яйца
- 1 чушка червена
- 4-5 с.л. доматено пюре
- 1 ч.л. чубрица
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Приготвяне
- Картофът и чушката се нарязват на дребно, осоляват се и се слагат на дъното на гювечетата.
- Прибавя се сиренето, доматеното пюре, подправките. Най-отгоре се слага карначето.
- Гювечето се слага в студена фура и се пече на 170 градуса, докато се запекат добре карначетата.
- След това най-отгоре се чуква по едно яйце и се пече до готовност.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
вода не се ли слага?
Аз не слагам вода в гювечето 🙂