На 16 и 17 ноември 2013 (събота и неделя) в зала 6 на НДК ще се проведе третото издание на най-голямото изложение на български вина DiVino.Taste 2013. Почитателите на хубавото вино ще имат възможността да опитат вината на най-добрите български винопроизводители. Всеки посетител ще може да създаде личен контакт с българските винари и хора с отношение към качественото българско вино.

Подобно на миналогодишното издание на DiVino.Taste и тази година организаторите са подготвили и интересна програма от лекции и майсторски класове и семинари.

На 16 ноември Фред Нийхойс ще разходи посетителите на мастър класа из най-известните италиански винени райони. По-късно на 16-ти Наталия Гаджева и Станимир Стоянов ще  покажат как разнообразието от микроклимати у нас влияе благоприятно на българските вина. Особено атрактивен е и мастър класа на Любомир Стоянов –  Комбинирай в движение, за който за съжаление местата вече са изчерпани. Аз лично в първия ден на изложението ще посетя винения мастър клас – DiVino Ретроспекция: България 2007, по време на който Ефросия Благоева ще покаже как българските вина са се развили през последните 6 години. Нямам търпение да опитам 7 от най-добрите български бели и червени вина! Нещо повече – вината ще бъдат представени от техните създатели.

На DiVino.Taste 2013 Вили Гълъбова ще запознае начинаещите във винения свят с основите на дегустацията на вино. По време на винения мастър клас Във фокус: Мавруд пак тя ще запознае вино любителите с един от най-старите и и характерни български сортове – мавруд. Единствената лекция, която ще се проведе два пъти е „Шардоне от 5 континента“ на Яна Петкова, която само в рамките на час ще ни разходи от Европа до Южна Америка и Калифорния.

Информация за останалите лекции и мастър класове можете да намерите тук.

Любопитно е да се посети и семинарът – дегустация „Български вкусове с Йоли и Slow Food” Йоланта Делибозова, която ще направи кулинарни интерпретации на българските Slow Food продукти, които ще бъдат успешно комбинирани с вина от Асоциацията на независимите лозаро-винари.

И така! Не чакайте повече! Билети за изложението и за мастър класовете можете да намерите тук.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Ясен Захариев – с практични съвети за виното

Любими песни за вино

Снимка: DiVino.Taste

 

 

 

 

 

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *