hapki_ot_bial_amur_s_curry

Белият Амур е руска риба и аз реших да я съчетая с една типично азиатска подправка – къри. Единственото, което е необходимо е рибата да е филетирана. След това трябва да нарежете рибата на парченца, големи колкото една хапка. Осолете леко рибата и по желание й сложете малко черен пипер (или пипер меланж).

После филенцата от бял амур се овалват в къри. Има различни разновидности на къри-то в зависимост от комбинацията на подправки, които съдържа. Ако употребявате често къри сигурно сте забелязали, че то има различен цвят. Аз харесвам този вид къри, в който има повече куркума и за това към моето къри предварително сложих малко повече от жълтеникавата подправка. Ако обаче добавяте подправки, те винаги трябва да бъдат сухи, защото пресните подправки изгарят много бързо, когато ги печете върху тигана. Например, ако нарежете пресен магданоз на ситно, той ще загори. Това важи и когато правите различни видове панировки, не само в тази рецепта – използвайте сухи подправки.

След като рибата е оваляна в къри, запечете парченцата от всички страни на оребрен тиган. Аз лично я пека без каквато и да е мазнина, защото филето от бял амур, което купих беше леко мазно.

Ако решите от белия амур да направите основно ястие, а не предястие – поднесете рибата с някаква салата или ориз (все пак я направихме по азиатски).

И като цяло – всички рецепти за шаран можете да ги приготвите от бял амур или поне така ми каза собственика на рибния магазин, от който купих рибата.

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *