Христос Воскресе! Бъдете живи, здрави и продължавайте да обичате добрата храна! Какъв по-хубав повод от днешния празник – Великден да приготвим една по-засукана рецепта за агнешко. Всъщност рецептата въобще не е толкова засукана колкото изглежда. Ключовото е е обезкостяването на агнешкото гръбче. Можете да помолите месарите да направят това вместо вас (аз както знаете пазарувам месо от Вашата месарница и там винаги разфасоват месото както пожелая). Или вие, или във месарницата ви трябва да окрехкотите месото с окрехкотител.

В случая обезкостеният агнешки гръб изглежда така:

agneshk-grabche

И така… след като имате обезкостено агнешко гръбче следва приготвянето на плънката. Можете да приготвите плънка със спанак, коприва, лапад, зелен лук, топено сирене, сирене Филаделфия, кедрови ядки, орехи, дробено – въобще каквото обичате. Аз лично обаче за агнешкото роле направих плънка със спанак, гъби, чесън и пресен лук.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Агнешка яхния (от агнешки врат)

Агнешки кебап

Печено агнешко в тесто

Pin It