Ябълки има целогодишно и за това няма сезон за този сладкиш с ябълки. Освен ароматът на ябълките, в този пудинг с ябълки ще усетите нежен цитрусов аромат на мандарина. Мандарините в рецептата могат да бъдат заменени с портокали.

Традиционно ябълките се съчетават много успешно с канела, индийско орехче и въобще всички подправки, които използваме по Коледа. Аз реших да изляза от тази рамка и за ябълковия пудинг използвах бурбонска ванилова захар. Тази бурбонска ванилова захар се прави от истинска бурбонска орхидея и има много приятен аромат. Можете да използвате ваниловата захар в рецептите си за всякакви видове пудинги, торти, сладкиши, кремове, сладоледени напитки.

Вижте още:

Кокосов тапиока крем с печени дюли

Леден веган десерт със сини сливи

Пана кота със смокини

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It