Какво ще кажете за нещо пролетно и зелено в чиниите? Предлагам ви една рецепта за копривена супа – различното в случая е, че съм добавила малко марокански кус кус с цветя (има го в Биомаг, ако се чудите къде можете да го намерите) и вместо сметана или кисело мляко – оризов крем.

Най-сложното в тази рецепта за копривена супа с кус кус според мен е самото почистване на копривата. На някои им доставя удоволствие, но на мен толкова ми жули по ръцете, че си позволявам първо да попаря копривата и след това чак (отново с ръкавици) да нарежа копривата на много ситно.

И така! Хайде да се захващаме и да влизаме в кухнята! Време е за пролетна супа с коприва!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Копривена каша с горгонзола

Пролетно предястие с коприва, печени чушки и синьо сирене

Авокадото е толкова полезно, а у нас се консумира толкова малко… Навярно заради по-блудкавия му вкус, когато не е овкусено добре. Вярвам, че ако не обичате авокадо, в комбинацията му със сметана и копър в тази супа ще ви допадне. За тази рецепта за крем супа можете да използвате качествен зехтин, но още по-добре се получава, когато сложите масло от авокадо. Ситно нарязаният копър добавя допълнителна свежест, а сметаната – и шампанското изтънчен вкус. Наближават празници – супата от авокадо е идеална за празничен обяд!

Аз лично не съм добавяла сол, защото кубчето био бульон доставя достатъчно за моя вкус. Ако все пак намирате супата с авокадо, сметана и шампанско за безсолна – прибавете малко.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Предястие с авокадо и червен боб

Хапки със скариди и авокадо

Чеснова разядка с авокадо

Pin It