Начало »
pechen_zaek_s_bira_na_furna

Печен заек с бира на фурна

В Българска, Зима, Месо На 19/05/2014 153 коментара

Много домакини избягват агнешкото по ред причини, като основната е че смятат, че ще стане сухо като го изпекат. Ако заекът е див, наистина е необходима по-специфична обработка… Още »

Pin It
pueski-parjoli-s-razmachkani-kartofi-na-furna

Пуешки пържоли с размачкани картофи на фурна

В Коледа, Лято, Месо, Пролет На 03/05/2014 93 коментара

Пуешките пържоли на фурна са алтернативен начин всъщност как да приготвим пуешки бутчета. Единственото, което трябва да направите предварително е да обезкостите пуешкото бутче или да помолите в… Още »

pateshko_s_kartofi

Патешко с картофи

В Коледа, Месо На 27/12/2013 81 коментара

Няколко последователни дни сега по празниците се отдадох на тотален релакс. Забравих за готвене, за снимане, за публикуване даже тук. Извинявам се за което, но всеки има нужда… Още »

svinski_vrat_na_furna_sas_zelenchutsi

Свински врат на фурна с бира и зеленчуци

В Българска, Зима, Коледа, Месо На 03/11/2013 27 коментара

Един от най-вкусните начини да приготвите цяло парче свински врат на фурна е като го запечатате от всички страни. Как се запечатва месо? 🙂 Когато загреете мазнина (олио,… Още »

Pin It
zaek_v_gyuvech_s_bira_i_vino

Заек в гювеч с вино и бира

В Българска, Есен, Коледа, Месо На 30/09/2013 278 коментара

Както съм казвала и преди, заешкото си е едно от специфичните за обработка меса в кулинарията. Рецепти за заешко има изключително много, важно е да съобразите заешкото дали… Още »

Biren_hlyab_s_manov_med

Бирен хляб с манов мед, чушки и царевица

В Немска, Хляб и тестени На 22/03/2013 64 коментара

Германия има вековни традиции в производството на бира. В немските градове можете да видите и пекарни, в които се продават стотици видове хляб. Като се съчетаят двете немски… Още »

Pin It
karfiol_tempura_recepta

Карфиол темпура

В Азиатска, Без месо, Лято, Предястия На 18/08/2012 88 коментара

Предлагам ви една традиционно японска техника (темпура), с която да приготвите зеленчуци, които се срещат по нашите земи. Аз избрах карфиол, но вие можете да го замените с… Още »

Pin It