Писюр кюфтетата някои ги наричат голи сърми. Други правят асоциация със супата топчета с ориз и смятат, че двете рецепти си приличат – просто в едната кюфтетата са по-големи и сосът е повече.
Истината е, че писюр кюфте е нещо много апетитно и ако вие и домашните ви обичате „манджички“, яхнии и както Деан ги нарича „бабешки манджи“, сигурна съм, че тази рецепта ще ви допадне.
Рецептата за писюр кюфте, както и името и подсказва е турска и в този смисъл съм използвала телешка кайма. Вие обаче можете да направите кюфтетата от свински кайма или смес. Рецептата, която аз приготвих не е класическата, защото замених доматите с гъби.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Кюфтета на фурна с патладжани и домати
Ароматни кюфтета в кошнички от бекон
Пълнени патладжани със зеленчуци и кайма
Руладини от кайма с топено сирене и кисели краставички
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin It