Много рядко си позволявам да споделям рецепти, които не съм изпробвала лично и винаги изрично го упоменавам. Рецептата за Ками за крем карамел обаче си заслужава да се пробва, защото резултатът винаги е успешен.
Има няколко препоръки, които е важно да следвате, за да се получи домашният крем карамел добре. Според Камелия Нинакова те са:
- Използвайте по възможност домашно прясно мляко и домашни яйца- дори в големите градове се доставят натурални продукти от различни ферми или използвайте био продукти
- Не пълнете с вода тавата до ръба на купичките
- Разтворете добре захарта в яйцата и в млякото
Ако имате горелка, можете да приготвите моята рецепта за крем карамел, която публикувах преди време.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Кокосов тапиока крем с печени дюли
Pin It