salata-sas-siomga-i-dresing-s-vodka-absolut

Ако искате по-нестандартен и интересен дресинг за салата, непременно трябва да опитате дресинга с водка Absolut. Особено подходящ е за салати, в които има риба – в случая аз използвах пушена сьомга. Освен водка, за дресинга ще ви трябват още горчица на зърна, зехтин, фреш от портокал, фреш от грейпфрут, сол, черен пипер.

За да подчертаете цитрусовия вкус на дресинга, можете да използвате разновидността на водка Абсолют – Абсолют Цинтрон. За тази рецепта за салата със сьомга, аз използвах „синия“ Абсолют.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Рулца от тиквички с пушена сьомга и крема сирене

Запеканка с картофи, пушена сьомга и червен лук

Салата айсберг със сьомга и майонезен сос

 

Миналата седмица по едно от софийските радио станции цяла събота звучеше френска музика и реших да пренеса красивите си спомени от Париж и френската Ривиера в кухнята. Сетих се за ароматната, изключително богата на вкус френска леща, която бях опитвала в страната с изящна кулинария.

Оказа се, че София е залята от „френска леща“ и в почти всеки супермаркет можете да я намерите. Въпреки че заложих на леща, която купих не от популярните супер меркати, а от магазин, от който от дълго време пазарувам варива и подправки, останах леко разочарована.

Френската – българска леща не беше същата на аромат и вкус като френско-френската леща 🙂

Както и да е, френската леща не ми помрачи кулинарното настроение и в съботния следобед приготвих и още изкушения, чиито рецепти ще ви покажа скоро.

Въпреки всичко френската леща се свари изключително бързо, навярно заради тънката си обвивка. Можете да я използвате както за каша, така и да супи, предястия, салати.

Та, ето я и рецептата за каша от френска леща.