Кой е казал, че за Великден трябва да се приготвят само козунаци? Ето и една рецепта за хрупкави и ароматни какаови сладки с ядки и сушени череши. Тези сладки не са трудни за приготвяне, дори и да сте новобранец в кухнята. Продуктите също лесно можете да ги намерите (включително и сушените череши и есенцията) в Лидл.

За да оформите по-лесно какаовите сладки е добре да оставите тестото за около час в хладилника. Така то ще стегне и след това ще можете да оформите топчета. Като сложите топчетата върху хартията за печене в тавата лесно можете да притиснете топчето и с помощта на нещо по-тежко можете да притиснете (например с дъното на чаша). Така сладките ви ще станат плоски и ще се изпекат равномерно.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Сладки с рожков и бадеми

Сладки с мюсли без печене

Pin It
domashni_shokoladovi_bonboni_s_orehi

За пръв път приготвям шоколадови бонбони у дома. Опитвала съм с трюфели и други бонбони, но след като видях с колко страст обработват шоколада в Кедбъри, реших, че и аз трябва да се науча да работя с шоколад. Давам си сметка за грешките на първия опит, но са поправими. У нас не ги забелязаха и бонбоните изчезнаха за миг 🙂

produkti_za_domashni_bonboni

За да се запълни формата за пралини (с 15 гнезда), която аз използвам е необходима около 150 грама смес.

Pin It