shokoladov_krem_s_kafe

Каквито и десерти да приготвя, десертите с шоколад си оставят любимите у дома. Доброто настроение на домашните е изключително важно за мен и реших да комбинирам два от най-любимите продукти при приготвяне на десерти в къщи – кафе и шоколад. Реших да използвам част от неделното капучино за тази рецепта за шоколадов крем. За основата на крема използвах сместа, която се използва при крем брюле, добавих любимия на всички шоколад и подчертах вкуса му със свежия аромат на капучиното.

За да приготвите добро капучино, първо трябва да приготвите еспресото (напр. Jordani Cafe espresso). После млякото се налива в каничка и парата на машината на кафе се пуска, за да се постигне пухкава пяна. Така хубавото капучино се съсътои от 1/3 част еспресо, 1/3 мляко и 1/3 пяна.

Pin It
maslen_krem_Moka

Вариациите на тема „Мока крем“ са многобройни. Аз ви предлагам крем с кафе на основата на чисто масло. Можете да го сервирате в купички, като го оставите поне 15-20 минути на стайна температура преди да поднесете. Другата опция е да сложите малко количество от Мока крема върху обикновени бисквити.

biskviti_s_maslen_krem_moka

За още рецепти от рубриката за рецепти с кафе на мерудия.бг и JordaniCafe, кликнете тук.

Pin It