Лимецът е една от суперхраните и за радост добива все по-голяма популярност у нас. Наред с редицата полезни вещиства, на които е богат, лимецът е лесносмилаема храна и е подходящ за хора с непоносимост към глутен.

Предлагам ви една рецепта за пълнени камби, в плънката на която освен ориз се използва и лимец.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Пълнени камби с боб

Печени чушки с чесън

Пълнени калифорнийски чушки с яйце

Pin It
shkembe_sas_zelenchuzi

Шкембе чорбата е хулена от много хора и обичана от двойно повече. Няма да се впускам в това да убеждавам никого да пробва шкембе приготвено под някаква, но в същото време се дразня като чуя някой да казва „ама как я ядете тази гнусотия“. Въпрос на избор е, както с всичко останало впрочем. Шкембе не се яде всеки ден, поне у нас 😀 и от време на време човек може да си позволи по една купичка макар да не е най-полезното нещо, смятам аз.

След като ви представих класическата рецепта за приготвяне на шкембе чорба ви представям и една алтернативна форма на шкембето. А именно – шкембе чорба със зеленчуци – картоф, морков, червена чушка, зелена чушка. На практика шкембето се приготвя по същия начин както по-горе, но се добавят зеленчуци и подправки. В този случай използвах окрехкотено телешко шкембе, което значително намали времето за варене на шкембето.

Вижте още:

Шкембе с гъби в гювеч

Бусека – шкембе по милански

Фалшива шкембе чорба

 

Pin It