Минестронето е гъста зеленчукова супа, която приготвят италианците. Това, което различава рецептата за минестроне от останалите зеленчукови супи по света е, че в Италия прибавят паста или (по-рядко) ориз в супата.
Изключително популярна е както през лятото, така и през зимата, когато на Ботуша имат нужда от повече витамини и топлина през студентите дни.
В моята рецепта за минестроне използвах паста с формата на миниатюрни звездички (stelle). Вие използвайте всякаква дребна паста, която имате под ръка.
Може да промените състава на зеленчуците в рецептата за минестроне и да подберете различни според сезона. Само трябва да спазвате правилото – колкото повече, толкова повече. Разнообразието от зеленчуци ще направи минестронето ви още по-богато на вкусове, цветове и аромати.
Pin It