pileshko_rulo_s_prosciuto_i_omlet_sas_soev_sos

Пилешките гърди могат да станат прекалено сухи, ако не са приготвени както трябва. Особено аз както купувам гърди без кожата – вероятността да не станат сочни е много голяма.

В тази рецепта обаче е пилешките гърди стават апетитни и приятни. Наскоро от Ива от Меню научих тази плънка за руло – тя прави рулото от заешко и в омлета слага салвия, но вярвам, че моята интерпретация с пилешко месо ще ви допадне.

Пилешкото филе е добре да се изтъни и да се обвие от двете страни с домакинско фолио и да се начука. Предварително трябва да му сложите сол и черен пипер, за да могат подправките да проникнат в пилешкото месо.

По отношение на подправките за омлета, аз наскоро открих в е Карфур сушен зелен пипер – от него сложих малко и се получи божествено. За разкош добавих 2 с.л соев сос Кикоман.

За гарнитура можете да поднесете салата или печени картофи като в тази рецепта например. Аз приготвих измити картофи, нарязани на едро с малко мазнина и малко соев сос на фурна.

Не забравяйте да харесате фен страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg.

Pin It