brokoli_s_pile_i_brokoli

Преди около месец ходихме на гости на бабата на моя приятел и обещах на братовчед му, който има изявено отношение към хубавата храна, да му изпратя рецепта за канелони. Като се прибрахме му писах да направи канелони със зеленини и кайма тъй като ни предстоеше пътуване и нямах време за нова рецепта 🙂

Е, Дани, това е специално твоята рецепта, както си я поръча – искам рецепта за канелони и вътре да има сметана.

От разговора ни с Даниел, сега се сещам да подсетя и вас – има 2 вида най-общо казано канелони – при едните е необходимо самата паста да се свари за 2-3 минути във вряла вода. При другите (какъвто използвах аз) не е необходима предварителна обработка. За най-добри резултати следвайте указанията на опаковката.

 

Pin It
cannelloni_sas_zelenini_i_kaima

Канелоните представляват са паста с формата на цилиндър.

cannelloni

Приготвят се пълнени и отгоре полети със сос – най-често бешамел. Такава е и тази рецепта за канелони със спанак, киселец, пресен лук и кайма.

Ако ви се хапва паста, а не можете да намерите канелони наблизо, можете да използвате плънката с кайма и зеленини и да заместите канелоните с кори за лазаня. Ето и още други рецепти за паста:

Спагети карбонара – оригинална рецепта

Пене с гъби и бекон

Букатини ал аматричана

Спагети със свинско рагу и чери домати

Талиатели с трюфели и сметана