Някои галено ги наричат „клопсчета“, но на практика това е рецепта за кьонигсберски кюфтенца, които се предлагат в Германия. Истината е, че на пръв поглед нито аншоата, нито каперсите ги свързвам с немската кухня, но резултатът е приятен и ви препоръчвам да пробвате тази рецепта за немските кюфтета. Рецептата я видях преди няколко дни тук и реших да я приготвя и у нас. Всички я харесаха!

Аз лично използвах телешка кайма, но можете да направите кюфтенцата и със смес от свинска и говежда. Другата основна промяна, която си позволих е да не слагам карамфил, защото у нас тази подправка не е на почит ( да не казвам, че е в забранителния списък). И така… Да ви е сладко!

Харесайте страницата на merudia.bg Vashata_mesarnicaвъв фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Утре е Никулден и ви предлагам една рецепта с телешко, в която има риба, но основното все пак си остава месото. И то не какво да е, а телешко бонфиле! Ако обичате риба, но повече харесвате телешко – тази рецепта за витело тонато е за вас! На практика това е запечено телешко бонфиле, което е нарязано на тънки шайби и отгоре е полято с майонезен сос с риба тон.

Витело тонато можете да го поднесете като предястие, а защо не и като основно ястие – то е достатъчно питателно. В Пемонте, където е родината на витело тонато-то, ястието се сервира основно през лятото и винаги студено.

Телешко бонфиле на разумна цена се продава във Вашата месарница – правят и безплатни доставки до дома!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bgVashata_mesarnica

Вижте още:

Зелена салата с риба тон и царевица

Паста с риба тон на фурна

Салата с китайско зеле, риба тон и соев сос kikkoman

Pin It
salata_s_karfiol_kapersi_i_maslini

Тази салата с карфиол е по идея на майка ми. Нейно е и изпълнението…  и всичко! В тази връзка по отношение на салата мога само да ви кажа да я пробвате! Салата е с много средиземноморски дух, за това навярно е по-добре да използвате зехтин вместо олио.

Между другото мои приятели ми донесоха като подарък от Малта каперси от Гозо. Скоро ще ги пробвам и ще пиша специално за това.

Харесайте страницата ни във фейсбук – Merudia.bg

Вижте още:

Карфиол темпура

Крем супа от карфиол и броколи

Pin It
meze_za_vodka_sas_seliodka

Какво е руски празник без сельодка? А какво е руско празненство без водка? Ето едно мезе, което е подходящо за водка или иначе казано – водка със сельодка!

 

 

Pin It
salata_palneni_limoni

Искате нещо освежаващо за летните дни? Какво по-свежо от лимони, пълнени за салата. Аз избрах плънка с основа цедено кисело мляко и добавих свежа краставица и целина. Вие можете да приготвите лимоните с риба тон, краставица и майонеза, например.

 

 

Pin It
grazka_salata_sas_sardeni

Макар да обичам страшно много риба, улових се, че скоро не бях хапвала сардинели. Загледах се на щанда с консервирана риба в Карфур (тъй като знаех, че няма да  приготвя веднага, предпочитах да взема консервирана) и попаднах на нова (поне за мен) марка консервирана риба – Trata. Предпочетох да взема пикантни. Вярвам, че пикантният вкус ще обогати моята гръцка салата.

sardeni_Trata

Сарденелите Trata се оказаха божествени – дори Деан, който по принцип и да не види риба, няма да е проблем остана очарован.

Бързам да уточня, че това е моят вариант на гръцката салата. Можете да собавите риба към нея, може и да оставите само зеленчуците. На повечето места сервират гръцата салата и по-точно сиренето на огромна плочка най-отгоре и така е традиционно, но аз направих изключение да го нарежа на по-дребни парчета, за да мога да го овкуся по-добре със зехтина и ригана.

Всъщност, ако използвате консервирана риба, както аз направих със сардинелите Трата, можете да използвате зехтина, в който са били мариновани.

Pin It