pileshko_s_kesteni

Миналата седмица ви показах няколко рецепти с кестени, всички тях приготвих за второто ми гостуване във вестник „Всичко за семейството“. Днес ще ви дам последната рецепта с кестени, която е публикувана във вестника, а тя е за пилешко с кестени и картофено пюре. Няма да се спирам подробно върху картофеното пюре – всеки може да ги приготви както обича – с мляко, с бульон, с масло и да го подправи с любимите си подправки. Аз избрах да добавя към смачканите картофи само мляко, сол и малко черен пипер. Не съм слагала лук или други сухи или зелени подправки, защото не исках те да заглушат аромата и вкуса на кестените. В тази рецепта с кестени вчрвам, че те трябва да са водещите.

Pin It
gabi_s_kesteni_i_praz

Продължавам с рецептите за кестени! Другата седмица пак ще гостувам във вестник „Всичко за семейството“ и подготвяме цяла статия за кестените. За тях приготвих освен тази, още 3 рецепти с кестени – печени кестени на фурна, мъфини с конфитюр от кестени и пилешко филе с кестени и картофено пюре. А миналата седмица приготвих и супа с кестени.

Тази рецепта с кестени и гъби е изключително подходяща за вегетарианци и постещи. Хлебният и същевременно сладникъв вкус на гъбите се съчетава добре със землистия вкус на гъбите. Празът дава допълнителен вкусов акцент на предястието и ни напомня за идващата зима.

Ето и няколко съвета при приготвяне на кестени:

  • Изберете свежи, едри и сладки кестени
  • Кората на кестените трябва да бъде лъскава
  • Не купувайте влажни кестени, които миришат на мухал
  • Използвайте предпазна ръкавица при цепенето на кората на кестените
  • Обелете ги докато са още горещи
  • Поднесете печените кестени топли
Pin It