След като ви казах кое беше едно от първите пюрета при захранването на Михаел,  в което той от раз се влюби, ще ви кажа и как приготвям любимото му плодово пюре – ябълка с круша и кокосово масло. Кърмата съдържа изключително много мазнини, които след като едно хранене на кърма бъде заменено с „твърда храна“, тези мазнини следва да бъдат компенсирани по някакъв начин. Това е и причината да добавям по малко кокосово масло към плодовите пюрета.
Преди да дам това пюре, Михаел опита съответно първо ябълка (дори без кокосово масло), а после само круша на пюре. Давах му два поредни дни пюре от ябълка (първия ден от захранването с ябълка 2 лъжички пюре от ябълка, разредено с 2 лъжички кърма) и дохранвах с кърма. А втория ден – 4 лъжички пюре от ябълка с 4 лъжички кърма и после дохранвах с кърма. След като въведа новата храна – в случая ябълката – гледам за реакции (запек, разтройство, обриви, като цяло нещо различно да се случи…) и ако няма (слава Бога до сега не е имало) си записвам в дневника, че няма реакция и продължавам по-натам със следващата храна. По същия начин процедирах с крушата (давам 2 дни) и чак след това си позволих да дам двукомпонентно пюре (ябълка с круша). Постепенно увеличавах количеството на пюретата докато заменя цяло хранене. Колко бързо да увеличавате количеството – не мога да ви посъветвам, защото всяко дете е индивидуално и има различни теории. На мен лично ми отне 1 месец, докато заменя цяло хранене.

Ябълките и крушите са едни от най-лесно достъпните плодове в био магазините и точно такива използвах аз за въвеждането им като вкус в менюто на Михаел.

Ето как приготвих пюрето на Майки за следобедна закуска днес:

Приготвянето на домашни бонбони е един от най-лесните начини да направите десерт за вашите любими хора или гости. Предимството на бонбоните е, че можете да ги приготвите предварително и при правилно съхранение да ги поднесете и да очаровате близките си.

В случая ви предлагам една рецепта за тройно кокосови бонбони, които на пръв поглед може да ви заприличат на кокосови трюфели (тип Рафаело), но всъщност не са… В състава на тази рецепта за кокосови бонбони използвам бял шоколад на Хармоника, кокосово масло, кокосови стърготини, кокосово брашно, бадеми, а за повече сладост добавям сироп от агавае. По ваша преценка, сиропът от агаве можете да го пропуснете, ако не искате бонбоните да станат прекалено сладки!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бонбони с елда и какао

Домашни шоколадови бонбони с орехи

Коледни бонбони с бърбън

Трюфели с кафе

Pin It